Würth Gaisbach Logistics Centre

//Würth Gaisbach Logistics Centre
Würth Gaisbach Logistics Centre2018-09-13T16:38:52+00:00

Project Description

2nd rank selection process by invitation [2010]

The new logistics centre – an efficient and attractive hybrid of warehouse, office, educational and supply areas. The aim of the process was to double the size of the logistics centre at the Würth Group’s headquarters. In addition to new storage and dispatch areas with adjoining offices and a canteen, an independent building for a subsidiary was also planned.

Programmed centre Due to the difficult topography, the design envisages an expanded arrangement of the halls. The large neutral volumes of the logistics halls are integrated organically into the landscape, visual references are generated from the inside to the outside and optimum lighting conditions are created in the normally windowless large spaces. The interior development is spatially networked and stacked. In between, various courtyards and gardens are created as recreation rooms for employees and visitors.

Project Details

Kategorien: