Project Description

A communal courtyard with gardens in the south is generated by the urban planning settlement. The courtyard serves as a social space for the residential complex, as a meeting place for the neighbourhood with a high quality of stay. An open access zone along the courtyard fa├žade connects the three buildings and serves as a meeting zone for the residents. A communal courtyard with gardens in the south is generated by the urban planning settlement. The courtyard serves as a social space for the residential complex, as a meeting place for the neighbourhood with a high quality of living and provides access for the residential units. An open access zone along the courtyard fa├žade connects the three buildings and serves as a meeting zone for the residents.

To create a protected atmosphere in the semi-public space, a wooden roof structure covers parts of the courtyard and the access zone. The materiality of the fa├žade in this zone further enhances the common area. Six to eight parties live together in the individual buildings. A wide mix of 1- to 5-room apartments offers space for different forms of living. Some of the apartments can be interconnected in order to be able to react to different demand situations. The living areas around the corner promise high quality of life and living.