Extension House S Stuttgart

/, Residential/Extension House S Stuttgart
Extension House S Stuttgart2018-09-13T16:38:53+00:00

Project Description

House S derives its high quality of life from both its coexistence and its contradictions. A terraced corner house from the 1930s was extended to double the living space. Some of the existing living spaces are oriented to the north or are on the half ground floor and therefore have poor lighting conditions. However, major advantages are: An old garden with great views over the city and river, a quality that offers many possibilities. The difficult building law only allowed a limited framework. In a kind of mathematical design process, new spaces were added and networked with the existing structure in accordance with building law and the requirement of the best possible lighting. This resulted a sculptural structure that is open inside.